Barcelona

Vi var iväg en snabbis till Barcelona hela familjen bara för att.

Det kostade en ynka tusenlapp att flyga ner oss fyra från Skavsta till Girona och tillbaks med Ryan Air. Sen kostade väl långtidsparkeringen i och för sig drygt fyrahundra, men ändå. Vi fick tag på ett bra lägenhetshotell några mil söder om Barcelona, i en ort som hette Vilanova i la Geltrú, där vi bodde i fyra nätter i en svit med fullt utrustat kök och två sovrum. Trevlig och hjälpsam personal, trådlöst internet (som jag fick att lira med min telefon) och parkering för hyrbilen alldeles utanför dörren, kanon!

Tur med vädret hade vi också, det var typ 17-20 grader på dagarna, och det kanske sjönk till drygt tio, tolv på kvällskvisten. Rena sommarvädret för oss nordbor, alltså. För lokalborna var det dock vinter, vilket i princip innebar dunjacka och halsduk på.

Tjejerna ville förstås shoppa, och det fick de allt. Vi travade runt längs La Rambla och i de gotiska kvarteren tills fötterna domnade bort.

Barcelona är en rätt vacker stad, inte minst på grund av Gaudi. Vi var förstås till den heliga familjens katedral, och även utanför ett hus på Passeig de Gracia som han ritat. Casa Battlo hette det. Helt enastående arkitektur. Katedralen började byggas 1882, och kommer inte att vara klar ännu på minst trettio år. Vi såg dessutom tjurfäktningsarenan, triumfbågen och en trettio meter hög staty över Columbus som restes till 400-årsminnet av upptäckten av Amerika. År 1892, således.

Jag lade upp en del bilder från resan på mitt galleri. Välkommen att kika!

0 comments